Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone roladki schabowe, faszerowane mielonym mięsem od szynki. Można przygotować jako ciepłą kolację lub danie obiadowe.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Składniki
Mięso zmielić, dodać jajko, namoczoną bułkę, posiekaną cebulę, majeranek, sól, pieprz i wyrobić jednolitą masę. Można dodać inne przyprawy, wg upodobania. Kotlety rozbić na cienkie płaty. Na każdy płat wyłożyć 1/6 masy mięsnej. Można dodać pieczarki, ogórka lub paprykę albo coś innego wg uznania.
Następnie zwinąć roladki.
Gotowe roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą (jak cukierka) i odstawić w chłodne miejsce na ca pół godziny. W ten sposób roladki będą ładnie uformowane i sklejone. Po tym czasie usunąć folię i roladki obtoczyć w mące. Obsmażyć na oleju z każdej strony. Smażenie rozpoczynamy od strony zawiniętej roladki.
Po obsmażeniu przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, marchewkę, pietruszkę i seler. Dusić po przykryciem. Ja dusiłam w szybkowarze 25 min. Powstały sosik zagęściłam zmiksowaną marchewką.