Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe - plastry schabu, warzywa i czerwona soczewica. Bardzo pożywne i niezwykle smaczne:)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1582
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1582
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry, natrzeć solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i szczyptą tymianku. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Po upływie 25 minut dorzucić mrożone warzywa, pokrojoną w paseczki paprykę oraz wsypać przepłukaną soczewicę.
Gdy warzywa i soczewica zmiękną (około 10 minut) dodać przecier pomidorowy, wymieszać, spróbować i ewentualnie bardziej doprawić. Posypać koperkiem. Danie jest kolorowe, bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym robi się naprawdę szybko. Polecam :)