Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe - plastry schabu, warzywa i czerwona soczewica. Bardzo pożywne i niezwykle smaczne:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5719
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9527
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5719
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9527
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry, natrzeć solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i szczyptą tymianku. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Po upływie 25 minut dorzucić mrożone warzywa, pokrojoną w paseczki paprykę oraz wsypać przepłukaną soczewicę.
Gdy warzywa i soczewica zmiękną (około 10 minut) dodać przecier pomidorowy, wymieszać, spróbować i ewentualnie bardziej doprawić. Posypać koperkiem. Danie jest kolorowe, bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym robi się naprawdę szybko. Polecam :)