Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy faszerowany schab wolno pieczony zawijany w boczku. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze schab nie jest suchy jak wiór. Każdy lubi soczyste mięso z pysznym słodko- kwaśnym farszem z serem i owocami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5434
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9257
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 143
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5434
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9257
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 143
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Składniki
Marynata: Mięso dokładnie natrzeć i wymasować mieszanką przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do worka. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny.
Farsz: Suszone śliwki kroimy na pół. Łączymy z żurawiną oraz tartym żółtym serem. Całość mieszamy.
Pieczenie: W środku schabu robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy farsz. Zawijamy w plastry boczku. jeśli jest taka potrzeba zawijamy nitką. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130-150 st C (grzanie góra - dół) pieczemy przez ok 2 godziny do momentu uzyskania wewnętrznej temperatury mięsa 65 st C. Gdy schab jest już upieczony, wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy na ok 15-20 minut, aby mięso mogło odpocząć, a sok z mięsa nie wypłynął.