Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy faszerowany schab wolno pieczony zawijany w boczku. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze schab nie jest suchy jak wiór. Każdy lubi soczyste mięso z pysznym słodko- kwaśnym farszem z serem i owocami.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231669
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4915
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36145
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1358
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231669
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4915
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36145
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1358
        
        
                Składniki
Marynata: Mięso dokładnie natrzeć i wymasować mieszanką przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do worka. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny.
Farsz: Suszone śliwki kroimy na pół. Łączymy z żurawiną oraz tartym żółtym serem. Całość mieszamy.
Pieczenie: W środku schabu robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy farsz. Zawijamy w plastry boczku. jeśli jest taka potrzeba zawijamy nitką. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130-150 st C (grzanie góra - dół) pieczemy przez ok 2 godziny do momentu uzyskania wewnętrznej temperatury mięsa 65 st C. Gdy schab jest już upieczony, wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy na ok 15-20 minut, aby mięso mogło odpocząć, a sok z mięsa nie wypłynął.