Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny parzony, wędzony filet z kurczaka. Wędzony metodą w garnku.
garnek do wędzenia, pojemnik do peklowania, przędza wędliniarska,
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
01 -Wymyte, osuszone kompletne filety nacieramy dobrze solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem wkładamy do pojemnika i umieszczamy pojemnik w lodówce na 24 godziny.
02 - Po 24 godzinach moczymy w letniej osolonej wodzie dwie 30-35 cm. osłonki białkowe o średnicy 120 mm. 03 - Zwijamy kolejno każdą natartą pierś i wciskamy zwiniętą do osłonki.
04 - Oba końce osłonki zawiązujemy mocno i osznurowujemy jak na zdjęciu.
05 - Parzymy w temp. 90 stopni Celsjusza 10 minut i obniżamy temperaturę do 80 stopni i parzymy jeszcze 20 minut. Łączny czas parzenia powinien wynosić 30 minut.
06 - Po sparzeniu wieszamy na kiju do ostudzenia i osuszenia na 24 godziny.
07 - Wędzimy 2 godziny w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.
08 - Studzimy i do lodówki.
UWAGA !!! Jednego nie opłaca się robić bo jest przepyszny i szybko znika :) Smacznego !!!