Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galantyna zrobiona jest z tylnej golonki wieprzowej i łopatki wieprzowej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Gotowanie: Mięsa zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy 60 minut, do miękkości mięs, nie rozgotowując. Ugotowane mięsa studzimy. Rozdrabnianie: Mięsa oddzielamy od kości. Mięso obrane z kości z golonki i łopatki kroimy w większą kostkę (2x2 lub 3x3 cm). Skórę kroimy w paski 5x2 cm. Przygotowanie galantyny: Do rozdrobionego mięsa dodajemy przyprawy, mieszamy. W razie potrzeby możemy dosolić. Gotowym farszem napełniamy wcześniej przygotowane osłonki. Mięsa w osłonkach zalewamy rozpuszczoną żelatyną w wywarze z gotowania mięs. Każdy baton dokładnie zawiązujemy.
Parzenie: Galantynę parzymy w temperaturze 80 stopni 120 minut.
Studzenie: Studzimy 30 minut w zimnej wodzie. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Smacznego !!!