Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galantyna zrobiona jest z tylnej golonki wieprzowej i łopatki wieprzowej.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 20
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18521
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 20
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18521
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Składniki
Gotowanie: Mięsa zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy 60 minut, do miękkości mięs, nie rozgotowując. Ugotowane mięsa studzimy. Rozdrabnianie: Mięsa oddzielamy od kości. Mięso obrane z kości z golonki i łopatki kroimy w większą kostkę (2x2 lub 3x3 cm). Skórę kroimy w paski 5x2 cm. Przygotowanie galantyny: Do rozdrobionego mięsa dodajemy przyprawy, mieszamy. W razie potrzeby możemy dosolić. Gotowym farszem napełniamy wcześniej przygotowane osłonki. Mięsa w osłonkach zalewamy rozpuszczoną żelatyną w wywarze z gotowania mięs. Każdy baton dokładnie zawiązujemy.
Parzenie: Galantynę parzymy w temperaturze 80 stopni 120 minut.
Studzenie: Studzimy 30 minut w zimnej wodzie. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Smacznego !!!