Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16854
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8804
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 668
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16854
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8804
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 668
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8332
Składniki
Z papryki, pieprzu ziołowego, majeranku, soli i oleju, przygotować marynatę. Natrzeć schab. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2- 3 godz.
Schab włożyć do garnka, zalać wodą do 2/3 wysokości mięsa. Wrzucić liść laurowy, kilka ziaren pieprzu kolorowego, 1/2 łyżeczki soli i kilka suszonych grzybów (może być kostka bulionowa grzybowa). Gotować na małym ogniu przez 1 godzinę od momentu zagotowania wody. Od czasu do czasu odwracać mięso.
Mięso trzymać w wodzie do momentu wystudzenia. Od czasu do czasu mięso odwracać.