Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3961
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3961
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Składniki
Z papryki, pieprzu ziołowego, majeranku, soli i oleju, przygotować marynatę. Natrzeć schab. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2- 3 godz.
Schab włożyć do garnka, zalać wodą do 2/3 wysokości mięsa. Wrzucić liść laurowy, kilka ziaren pieprzu kolorowego, 1/2 łyżeczki soli i kilka suszonych grzybów (może być kostka bulionowa grzybowa). Gotować na małym ogniu przez 1 godzinę od momentu zagotowania wody. Od czasu do czasu odwracać mięso.
Mięso trzymać w wodzie do momentu wystudzenia. Od czasu do czasu mięso odwracać.