Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7201
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2657
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20161
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 770
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7201
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2657
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20161
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 770
Składniki
Plastry szynki oprószyć solą i pieprzem z obu stron ,owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Czosnek obrać. Pataty obrać i pokroić w grubsze słupki. Smażyć na głębokim oleju ,tak jak zwykłe frytki. Wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręczniki kuchenne by osączyć z nadmiaru tłuszczu ,posolić. Szynkę smażyć na patelni do grillowania ,z obu stron na rumiano razem z czosnkiem. Polecam z sosem BBQ lub paprykowym.