Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8081
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8081
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Plastry szynki oprószyć solą i pieprzem z obu stron ,owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Czosnek obrać. Pataty obrać i pokroić w grubsze słupki. Smażyć na głębokim oleju ,tak jak zwykłe frytki. Wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręczniki kuchenne by osączyć z nadmiaru tłuszczu ,posolić. Szynkę smażyć na patelni do grillowania ,z obu stron na rumiano razem z czosnkiem. Polecam z sosem BBQ lub paprykowym.