Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest My Comfort Food...... każdy kęs uruchamia wszystkie kubki smakowe, słodkie słone orzeźwiające dla mnie i mojej rodziny to jest to. Cieszmy się jedzeniem.......
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Szynkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w poprzek włókien w plastry tak na 2 cm. Oprószamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Przykrywamy papierem do pieczenia i lekko rozbijamy dłonią lub wałkiem do ciasta. Ostawiamy na ok. 30 min. W tym czasie natkę pietruszki drobno siekamy razem z łodyżkami. W garnku rozpuszczamy masło, wsypujemy powoli mąkę cały czas mieszając, aż zrobi się kremowa masa. Powoli wlewamy mleko nie zapominając o tym żeby cały czas mieszać. Dodajemy pietruszkę, liść laurowy starannie doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min d uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy na bok. Warzywa kroimy w plasterki, kolendrę siekamy, wrzucamy do miski doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy łyżkę oliwy oraz łyżkę octu winnego ugniatamy ręka i odstawiamy. Patelnię grillową rozgrzewamy wlewamy oliwę i grillujemy mięso ok. 8 - 10 min z każdej strony. Smacznego