Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis z programu "Kuchenne Rewolucje". Mięso najpierw marynuje się w mleku i cebuli dzięki czemu jest bardziej delikatne i kruche a dodatkowo zyskuje niezwykle wyrazisty smak.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1124
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 883
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1124
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 883
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Do miski wlewamy mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy do niej mięso, miskę owijamy w folię i odkładamy do lodówki na min. 2h.
Mięso wyjmujemy z marynaty i starannie odsączamy - np. na ręczniku papierowym.
W pierwszym naczyniu rozbijamy jajko, dolewamy kilka łyżek mleka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem, aż wszystko ładnie się połączy. Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę a do trzeciego bułkę tartą.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Nadmiar bułki delikatnie strzepujemy.
Smażymy na maśle klarowanym z obu stron - na złoty kolor.
Smacznego :)