Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki smak dzieciństwa, tanio, szybko, pysznie :-)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25522
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 199
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 610
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25522
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 199
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 610
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. zimnego mleka, odstawić żeby napęczniała.
Margarynę, 0,5 szkl. mleka, cukier i kakao zagotować. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie, wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
Gdy masa wystygnie, dodać żelatynę, wymieszać.
Z plastikowej, okrągłej butelki (1,5 l - ja używam butelki po mineralnej wodzie Ostromecko) odciąć czubek. Gdy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do butelki. Wstawić do lodówki na ok. 15 min, a później do zamrażarki na 1,5 - 2 godz. Po tym czasie rozciąć butelkę, rozkroić "salceson" i degustować :-) Smacznego Jesli coś uda się uchować, przechowywać w lodówce :-)