Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki smak dzieciństwa, tanio, szybko, pysznie :-)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2864
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2864
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. zimnego mleka, odstawić żeby napęczniała.
Margarynę, 0,5 szkl. mleka, cukier i kakao zagotować. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie, wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
Gdy masa wystygnie, dodać żelatynę, wymieszać.
Z plastikowej, okrągłej butelki (1,5 l - ja używam butelki po mineralnej wodzie Ostromecko) odciąć czubek. Gdy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do butelki. Wstawić do lodówki na ok. 15 min, a później do zamrażarki na 1,5 - 2 godz. Po tym czasie rozciąć butelkę, rozkroić "salceson" i degustować :-) Smacznego Jesli coś uda się uchować, przechowywać w lodówce :-)