Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki smak dzieciństwa, tanio, szybko, pysznie :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5588
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5588
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. zimnego mleka, odstawić żeby napęczniała.
Margarynę, 0,5 szkl. mleka, cukier i kakao zagotować. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie, wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
Gdy masa wystygnie, dodać żelatynę, wymieszać.
Z plastikowej, okrągłej butelki (1,5 l - ja używam butelki po mineralnej wodzie Ostromecko) odciąć czubek. Gdy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do butelki. Wstawić do lodówki na ok. 15 min, a później do zamrażarki na 1,5 - 2 godz. Po tym czasie rozciąć butelkę, rozkroić "salceson" i degustować :-) Smacznego Jesli coś uda się uchować, przechowywać w lodówce :-)