Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że już nikogo nie trzeba przekonywać, że domowa wędlina najlepsze. Takie mięso, zimne lub ciepłe, może zagościć na stole w czasie rodzinnego spotkania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą, posmarować delikatnie olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskim. Pozostawić w lodówce na noc. Mięso przełożyć do torebki do pieczenia. Dodać ketchup, majonez i miód. Obrócić kilka razy mięsem w torebce. Nie trzeba wkładać rąk do środka. Można to zrobić przez folię. Zamknąć woreczek spinaczem. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Po wystudzeniu mamy pyszną wędlinę. Smacznego.