Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka paprykowa zrobiona z kaszy jęczmiennej i gryczanej z suszonymi pomidorami, ostrego sosu z papryczek skorpion i habanero oraz skwarkami z podgardla wieprzowego.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 281
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13107
Polecam.
Odsłon: 845
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 281
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13107
Polecam.
Odsłon: 845
Składniki
Musimy ściśle trzymać się reguły: 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy. Zawsze kasza sparzy się super. Podgardle kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni na zarumienione skwarki. W garnku zagotowujemy 6 szklanek wody z domową pastą rosołową lub kupną kostką rosołową. Do gotującego się bulionu dodajemy ostry sos z papryczek wszystkie suche przyprawy i wypłukane kasze. Gotujemy do momentu gęstnienia kasz. Gdy kasze będą na 60% sparzone, kończymy gotowanie i przykrywamy garnek z kaszami pokrywką na 30 minut. Kasza pod przykryciem dojdzie do potrzebnego nam stanu.
Studzimy i po ostudzeniu nadziewamy w jelita wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach. Kaszankę parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 40 minut. Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie i wieszamy na kiju w celu osuszenia. I potem wkładamy do lodówki. Możemy również kaszankę umieścić w pojemniku i zrobić z niej taki blok który można będzie kroić na plastry. Smacznego!!!