Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pierwszy raz zrobiłam to danie (bo nie bardzo wiedziałam co zrobić z resztami w lodówce) mąż po pierwszym kęsie powiedział zdziwiony "przecież to smakuje jak kaszanka" :) Więc niech tak będzie. Zapraszam na jarską "kaszankę" ;)
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 52
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 92
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 67
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 52
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 92
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 67
Składniki
Kaszę gotuję wg. opisu na opakowaniu.
Cebulę i pora drobno kroję i podsmażam na oleju. Jak cebula i por będą szkliste dodaję drobno pokrojone pieczarki. Lekko wszystko solę, dodaję czosnek niedźwiedzi, obie papryki, 1 łyżkę sosu sojowego i smażę aż pieczarki będą miękkie. Na końcu dodaję drobniutko pokrojoną cukinię. Smażę wszystko aż cukinia zmięknie. Dodaję kaszę i mieszam z warzywami. Dolewam śmietankę i dodaję pastę tahini. Wszystko teraz dokładnie mieszam, dodaję resztę sosu sojowego i doprawiam pieprzem i solą. Jeśli kaszotto jest za suche dodaję jeszcze oleju.
Danie to najlepsze jest z ogórkiem kiszonym własnej roboty ;)