Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole polecam-.
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5784
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10098
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5784
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10098
Składniki
Filet z indyka i pierś kurczaka oraz boczek mielę maszynką do mięsa oczka duże. Mięso od szynki kroję na kawałki 1 cm kwadraty. Mięso przekładam do miski, dodaję, pieprz, majeranek roztarty, czosnek przeciśnięty przez praskę i roztarty w soli, dodaję wodę.
Wszystko wyrabiam rękoma dokładnie na kleistą masę i odstawiam na dwie godziny do lodówki.. Jelita moczę w letniej wodzie dwie godziny. Następnie naciągam na kurek do wody i przepłukuję zimną wodą.
Kiełbasę wyrabiam maszynką do mięsa do której dokręcam specjalny lejek na który naciągam jelita. Co 20 cm kiełbasę okręcam, czyli porcjuje.
Kiełbasę mrożę sparzoną albo surową. Jelita można kupić w marketach paczkowane.