Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad- warzywa ( ziemniaki, marchewka, cebula, papryka) zapiekane z dodatkiem kiełbasy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na kawałki, przełożyć do miski. Do 2 miski dodać pokrojoną na kawałki paprykę i cebulę. Oliwę zmieszać z oregano, posiekanym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. 2/3 wylać do ziemniaków i marchewki, zmieszać 1/2 do cebuli i papryki- zmieszać. Ziemniaki i marchewkę przełożyć do formy do zapiekania.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić warzywa, piec 15 minut, mieszając w międzyczasie. Dodać cebulę i papryką, całość wymieszać i wstawić na kolejne 30 minut, co jakiś czas mieszając warzywa. 15 minut przed końcem położyć na wierzchu kiełbasę, zapiec razem. Podawać z surówką z kapusty kiszonej.