Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulą kiełbaski śląskie podane z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 122
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 371
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 122
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 371
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy lekko ponacinane w kratkę kiełbaski. Gdy kiełbaski będą ładnie usmażone, przekładamy je na talerz a na patelnię wkładamy pokrojone w plasterki cebule. Możemy dodać kilka kosteczek boczku. Cebule smażymy do lekkiego zarumienienia, dodajemy podsmażone kiełbaski i smażymy około 10 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z pomidorów, cebuli i śmietany. Mizerię doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kiełbaski podajemy z ziemniakami posypanymi smażoną cebulką i pomidorową mizerią. Smacznego !!!