Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Składniki
- Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. - Przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. - W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. - Smażymy do momentu odparowania wody. - Dodajemy sól i pieprz. - Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę. - Farszem nadziewamy kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką. - Obtaczamy w jajku i bułce tartej. - Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor.