Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9726
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 672
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9726
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 672
Składniki
- Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. - Przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. - W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. - Smażymy do momentu odparowania wody. - Dodajemy sól i pieprz. - Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę. - Farszem nadziewamy kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką. - Obtaczamy w jajku i bułce tartej. - Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor.