Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na niedzielny obiad. Dwa, trzy rodzaje różnych mięs po doprawieniu, wkładamy do naczynia żaroodpornego i w zasadzie obiad robi się sam.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2840
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2840
Składniki
Wszystkie rodzaje mięs, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i obsypać przyprawami. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić w lodówce na całą noc. Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wlać bulion, dodać tłuszcz i 1 łyżkę sosu sojowego. Przełożyć mięso: udka drobiowe, schabowe z kością i kawałek boczku. Na mięsie ułożyć pokrojoną w cienkie plastry marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka , jabłko pokrojone w "zapałkę" , świeże gałązki rozmarynu i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Naczynie zamknąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jedną godzinę. Po tym czasie pokrywkę zdjąć, wlać pół szklanki śmietanki 30 % i dusić jeszcze 20 minut bez przykrycia.