Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i smaczne kotlety ,które można przygotować wcześniej np. w wigilię i z powodzeniem podgrzać w święta ,a nic nie stracą ze swojego smaku.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10342
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2013
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10342
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2013
Składniki
Czosnek pokroić w drobną kostkę.Kotlety rozbić lekko tłuczkiem,natrzeć czosnkiem ,posolić,posypać tymiankiem i pieprzem.Zostawić na godzinę w chłodnym miejscu.
Cebulę obrać ,pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.
Kotlety oprószyć lekko mąką .
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć je z obu stron.
Na drugim palniku w brytfance rozpuścić masło i gorące kotlety przełożyć tu i dalej smażyć na wolnym ogniu.
Do patelni gdzie podsmażały się kotlety włożyć cebulę, smażyć 1 min ,dodać pieczarki ,doprawić solą i pieprzem i dusić jeszcze 3 min.
Tak przygotowaną cebulę i pieczarki dodać do duszących się w brytfance kotletów ,a następnie podlać winem.Całość dusić razem 30 min.Po tym czasie dodać przecier pomidorowy ,delikatnie wymieszać ,jeżeli potrzeba doprawić solą i pieprzem.Chwilę dusić razem.Jeżeli kto lubi można doprawić śmietaną ,ale nie koniecznie.Podawać z ziemniakami i surówką z pora.