Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla wędlin sklepowych
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5797
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9612
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5797
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9612
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Składniki
Kurczaka wyluzować, usunąć kości, płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu.
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszaniną natrzeć kurczaka, zwinąć w roladę.
Mięso umieścić w worku odpornym na temperaturę, a następnie w szynkowarze. Zamknąć szczelnie, włożyć do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie szynkowar wstawić do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i parzyć mięso przez około 2 godziny. Wyciągnąć z garnka, wystudzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Przed otwarciem dobrze jest zanurzyć szynkowar na chwilę w ciepłej wodzie co ułatwi wyciągnięcie mięsa.