Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla wędlin sklepowych
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5626
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2667
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5626
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2667
Składniki
Kurczaka wyluzować, usunąć kości, płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu.
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszaniną natrzeć kurczaka, zwinąć w roladę.
Mięso umieścić w worku odpornym na temperaturę, a następnie w szynkowarze. Zamknąć szczelnie, włożyć do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie szynkowar wstawić do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i parzyć mięso przez około 2 godziny. Wyciągnąć z garnka, wystudzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Przed otwarciem dobrze jest zanurzyć szynkowar na chwilę w ciepłej wodzie co ułatwi wyciągnięcie mięsa.