Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad dla zabieganych:)
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 546
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 267
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26887
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 546
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 267
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26887
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki, podsmazamy na maselku, dodajemy vegety lub innej naszej ulubionej przyprawy, pietruszke, lubczyk, tymianek, pieprz i dusimy w sosie wlasnym az pieczarki beda gotowe. Dodajemy smietane i parmezan, aby calosc delikatnie zagescic. Doprowadzamy do zagotowania i sos pieczarkowy mamy gotowy.
Ulubiony makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i goracy przekladamy do szklanej miski. W tym czasie podsmazamy podwedzana szynke lub boczek i wraz z tluszczykiem dodajemy do goracego makaronu, mieszamy i przekladamy na talerze. Polewamy sosem pieczarkowym. Calosc mozemy delikatnie oproszyc parmezanem. Smacznego!