Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisu wychodzi 8 słoików 500 ml
Z karkówki wykroić ½ kg chudego mięsa i pokroić w drobną kostkę. Podobnie z boczkiem. Wymieszać z karkówką. Dodać starty na małych oczkach czosnek ,wymieszać i odstawić. Pozostałe mięso zemleć na grubych oczkach. Do pokrojonego w kostkę mięsa dodać mielone ,posiekaną cebulę ,pieprz ,sól i posiekaną bazylię. Wszystko dokładnie wyrobić i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wygotować słoiki a każdą nakrętkę natrzeć wódką by usunąć wszystkie bakterie. Kiedy słoiki ostygną ,włożyć do nich surowe mięso ,pozostawiając 3 cm od góry wolnej przestrzeni. Mięso jak najmocniej ubić.
Do garnka włożyć czystą ścierkę ,ustawić na niej słoiki i zalać wodą do ¾ wysokości słoików. Gotować 3 godziny od momentu wrzenia ,następnie słoiki mocno dokręcić i pozostawić na całą noc. Następnego dnia ponownie gotować słoiki 1 ½ godziny i włożyć do lodówki.
Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,...
Odsłon: 13936
Szybki i prosty sposób na swojską kiełbasę , którą każdy może sam...
Odsłon: 39807
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14812
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4534
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 53
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 30
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14812
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4534
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 53
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 30
Składniki
Z karkówki wykroić ½ kg chudego mięsa i pokroić w drobną kostkę. Podobnie z boczkiem. Wymieszać z karkówką. Dodać starty na małych oczkach czosnek ,wymieszać i odstawić. Pozostałe mięso zemleć na grubych oczkach. Do pokrojonego w kostkę mięsa dodać mielone ,posiekaną cebulę ,pieprz ,sól i posiekaną bazylię. Wszystko dokładnie wyrobić i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia wygotować słoiki a każdą nakrętkę natrzeć wódką by usunąć wszystkie bakterie. Kiedy słoiki ostygną ,włożyć do nich surowe mięso ,pozostawiając 3 cm od góry wolnej przestrzeni. Mięso jak najmocniej ubić. Do garnka włożyć czystą ścierkę ,ustawić na niej słoiki i zalać wodą do ¾ wysokości słoików. Gotować 3 godziny od momentu wrzenia ,następnie słoiki mocno dokręcić i pozostawić na całą noc. Następnego dnia ponownie gotować słoiki 1 ½ godziny i włożyć do lodówki.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2311
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2231