Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3761
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2911
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 372
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3761
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2911
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 372
Składniki
Mięso wymieszać z przyprawami i dokładnie wyrobić. Może to zająć nawet 15 minut albo więcej - mięso musi być bardzo kleiste i odchodzić od ręki. Jeśli nie wyrobicie mięsa dokładnie, to będzie się potem gotowa mielonka bardzo kruszyła. Po wyrobieniu mięsa wkładamy je do szynkowara, zamykamy go i gotujemy przez ok. 1 godzinę w wodzie o temp. 70-80 stopni (żeby nie bulgotała). Po godzinie wyjąć szynkowar z wody i odstawić do wystudzenia. Mięso wyjąć dopiero na zimno i przechowywać w lodówce.