Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 28
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 428
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 28
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 428
Składniki
Mięso wymieszać z przyprawami i dokładnie wyrobić. Może to zająć nawet 15 minut albo więcej - mięso musi być bardzo kleiste i odchodzić od ręki. Jeśli nie wyrobicie mięsa dokładnie, to będzie się potem gotowa mielonka bardzo kruszyła. Po wyrobieniu mięsa wkładamy je do szynkowara, zamykamy go i gotujemy przez ok. 1 godzinę w wodzie o temp. 70-80 stopni (żeby nie bulgotała). Po godzinie wyjąć szynkowar z wody i odstawić do wystudzenia. Mięso wyjąć dopiero na zimno i przechowywać w lodówce.