Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5586
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29926
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 259
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19663
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1146
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5586
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29926
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 259
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19663
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1146
Składniki
Mięso wymieszać z przyprawami i dokładnie wyrobić. Może to zająć nawet 15 minut albo więcej - mięso musi być bardzo kleiste i odchodzić od ręki. Jeśli nie wyrobicie mięsa dokładnie, to będzie się potem gotowa mielonka bardzo kruszyła. Po wyrobieniu mięsa wkładamy je do szynkowara, zamykamy go i gotujemy przez ok. 1 godzinę w wodzie o temp. 70-80 stopni (żeby nie bulgotała). Po godzinie wyjąć szynkowar z wody i odstawić do wystudzenia. Mięso wyjąć dopiero na zimno i przechowywać w lodówce.