Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka pyszna i zdrowa polecam
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 127
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20721
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 127
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20721
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Składniki
Mięso mielę w maszynce do mięsa na grubym sitku ,mięso łączę z przyprawami i wkładam do woreczka w szynkowarze zamykam i odstawiam na noc do lodówki
Gdy minie noc mięso gotuję z szynkowarem w garnku z woda 2 godziny na bardzo małym ogniu ,ugotowane mięso studzę w szynkowarze w zimnej wodzie i na noc do lodówki by zastygło.
Kolejnego dnia wyjmujemy szynkowar z mielonką z lodówki wyjmujemy wędlinę z woreczka nadmiar wody zlewamy jak jest kroimy i zajadamy smacznego