Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka pyszna i zdrowa polecam
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Mięso mielę w maszynce do mięsa na grubym sitku ,mięso łączę z przyprawami i wkładam do woreczka w szynkowarze zamykam i odstawiam na noc do lodówki
Gdy minie noc mięso gotuję z szynkowarem w garnku z woda 2 godziny na bardzo małym ogniu ,ugotowane mięso studzę w szynkowarze w zimnej wodzie i na noc do lodówki by zastygło.
Kolejnego dnia wyjmujemy szynkowar z mielonką z lodówki wyjmujemy wędlinę z woreczka nadmiar wody zlewamy jak jest kroimy i zajadamy smacznego