Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony na kanapki to doskonała alternatywa dla sklepowych wędlin. Świetnie smakuje, długo zachowuje świeżość, a co najważniejsze jest przygotowany bez sztucznych dodatków. Doskonale sprawdzi się na co dzień, jak i podczas świąt serwowany na zimniej płycie z sałatkami i przekąskami na zimno. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza marynacie, w której leżakuje na kilka godzin przed pieczeniem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2086
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5527
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5547
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2086
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5527
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5547
Składniki
Do miseczki wlej olej. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Gotową marynatą natrzyj dokładnie schab z każdej strony.
Mięso w przyprawach przełóż do rękawa do pieczenia. Rękaw delikatnie ponacinaj w 2-3 miejscach nożem. Schab wstaw na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągnij schab z lodówki, przełóż do blaszki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) na około godzinę.
Upieczony schab wyciągnij z piekarnika, zdejmij rękaw i odstaw mięso do wystudzenia. Po ostygnięciu krój schab na plastry i serwuj jako dodatek do chrupiącego pieczywa.