Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118084
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8410
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1544
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118084
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8410
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1544
Składniki
mięso umyć. Antrykot i kurczaka gotuję (i mam wywar na rosół), łopatkę kroję w paski takiej wielkości żeby później weszły do maszynki do mielenia mięsa i obsmażam na patelni. Cebulę również obsmażam na złoty kolor. Ugotowane i usmażone mięso studzimy.
Mielimy w maszynce do mięsa: mięso, cebulę, czosnek. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy wszystko razem mieszamy na jednolitą masę, gdy nam wyjdzie zbyt suche można dodać wodę lub wywar z mięsa.
2 keksówki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą następnie wkładamy wyrobione mięso i wygładzamy, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku ok 1-1,5 godziny w 180 stopniach. Smacznego
Ostatnio wyszło mi zbyt dużo tego pasztetu i spróbowałam go zamrozić na później. Po rozmrożeniu wszystko było ok i smakował tak jak przed mrożeniem.