Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet? Nic bardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22485
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14775
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4571
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 593
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22485
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14775
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4571
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 593
Składniki
Wątróbki oczyszczamy, moczymy w mleku przez godzinę. Cebule kroimy w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem, bazylią oraz suszonymi pomidorami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy osuszone z mleka wątróbki i je smażymy. Po kilku minutach dodajemy sok, dusimy przez 5 min, odparowujemy nadmiar płynów. Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (drobne oczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce, maksymalnie przez 3 miesiące.