Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet? Nic bardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5953
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5953
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18756
Składniki
Wątróbki oczyszczamy, moczymy w mleku przez godzinę. Cebule kroimy w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem, bazylią oraz suszonymi pomidorami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy osuszone z mleka wątróbki i je smażymy. Po kilku minutach dodajemy sok, dusimy przez 5 min, odparowujemy nadmiar płynów. Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (drobne oczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce, maksymalnie przez 3 miesiące.