Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet? Nic bardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Wątróbki oczyszczamy, moczymy w mleku przez godzinę. Cebule kroimy w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem, bazylią oraz suszonymi pomidorami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy osuszone z mleka wątróbki i je smażymy. Po kilku minutach dodajemy sok, dusimy przez 5 min, odparowujemy nadmiar płynów. Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (drobne oczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce, maksymalnie przez 3 miesiące.