Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet, który dzisiaj polecam Jest bardzo smaczny. Robi się go bardzo szybko i jest prosty w przygotowaniu , ale najważniejsze jest to, że smakuje zarówno dużym jak i małym domownikom. Polecam na świąteczny stół. Taki swojej roboty pasztet to u nas rodzinna tradycja , nie musi być z żurawiną może być bez niczego lub z suszonymi pomidorami itp. ale musi być.
Foremki, maszynka do mielenia, garnek, nóż, patelnia,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5408
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1816
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5408
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1816
Składniki
Kurczaka oczyścić, umyć, następnie włożyć do garnka, zalać wodą doprowadzić do zagotowania. Dodać obrane warzywa, sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Podczas gotowania zdjąć szumowiny. Obraną, pokrojoną cebulę podsmażyć wraz z oczyszczoną wątróbką. Gdy mięso jest miękkie wyjąć, wystudzić, oddzielić od kości, a następnie zmielić w maszynce razem z podsmażoną wątróbką. Dodać namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę, przyprawy oraz jajka. Dobrze wyrobić, na koniec dodać suszoną żurawinę i ponownie wymieszać. Wyrobioną masę włożyć do aluminiowych foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Pasztet włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1,5 godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu udekorować suszoną żurawiną.
Masa gotowa do przełożenia do foremek.
Pasztet gotowy do zapiekania.