Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez wielu smakoszy potraw z kartofli :) pasztet kartoflany :) czyli, babka kartoflana :) Pyszna potrawa podana z zimnym zsiadłym mlekiem, lub podsmażana podana z surówką warzywną.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaski i cebulę.
Gdy się podsmaży dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Upieczona, gotowa do konsumpcji.
Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!