Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez wielu smakoszy potraw z kartofli :) pasztet kartoflany :) czyli, babka kartoflana :) Pyszna potrawa podana z zimnym zsiadłym mlekiem, lub podsmażana podana z surówką warzywną.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1000
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1718
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1000
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1718
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaski i cebulę.
Gdy się podsmaży dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Upieczona, gotowa do konsumpcji.
Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!