Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie nei wiem jak robi się pasztet sojowy. Przepis kiedyś tak sobie wymyśliłam, z czasem udosonaliłam do stanu jaki mi odpowiada.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116980
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1649
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1331
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116980
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1649
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1331
Składniki
Soję płukamy i moczymy (najlepiej na noc). Wode odlewamy wlewamy świeżą i gotujemy ok. 1,5 - 2 godz. Gotujemy marchew, selera i pietruszkę do miękkkości. Wszytkie produktu blendujemy razem drobno, ale jesli będą jakies większe kawałki nie szkodzi. Dajemy musztardę i oprzyprawy - na tym etapie próbujmy by doprawić mase odpowiednio dla nas. Ja daje naprawde dużo pieprzu i sporo soli - akurat tak lubię. Gdy farsz jest ok. dodajemy całe jajka (ja tak robie) - ale myśle, że mozńa też zrobić jak w przypadku pasztetu czyli osobno dac ubite białka. Pieczemy w natłuszczonej i wysypanej bułką formie ok. godz w średnio nagrzanym piekarniku ok. 160 stopni.