Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na stole świątecznym, Wielkanocnym nie może zabraknąć tradycjonalnie pieczonego pasztetu. Proponuję Wam przepis z kajecika dziadka, esencjonalnego i smacznego pasztetu, z nutką smaku dziczyzny (po przez jałowiec).
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 991
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 991
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Składniki
Mięso myjemy, parzymy do miękkości z dodatkami jak w przepisie. Wątrobę dodajemy na koniec i parzymy 10 minut. Miękkie mięso wyciągamy, (jarzynę nie dodajemy do farszu pasztetu) studzimy i mielimy na sitkach podanych w przepisie. Dodajemy wszystkie przyprawy, odpowiednią ilość wywaru z parzenia mięsa i warzyw, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do wyrównania się smaków. Nakładamy ściśle do wybranej wielkości foremek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180°C. Sprawdzamy na suchy patyczek. Wystawiamy, w chłodne miejsce do stężenia.