Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na stole świątecznym, Wielkanocnym nie może zabraknąć tradycjonalnie pieczonego pasztetu. Proponuję Wam przepis z kajecika dziadka, esencjonalnego i smacznego pasztetu, z nutką smaku dziczyzny (po przez jałowiec).
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 269
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 269
Składniki
Mięso myjemy, parzymy do miękkości z dodatkami jak w przepisie. Wątrobę dodajemy na koniec i parzymy 10 minut. Miękkie mięso wyciągamy, (jarzynę nie dodajemy do farszu pasztetu) studzimy i mielimy na sitkach podanych w przepisie. Dodajemy wszystkie przyprawy, odpowiednią ilość wywaru z parzenia mięsa i warzyw, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do wyrównania się smaków. Nakładamy ściśle do wybranej wielkości foremek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180°C. Sprawdzamy na suchy patyczek. Wystawiamy, w chłodne miejsce do stężenia.