Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry niebawem będą święta Bożego Narodzenia i właśnie dlatego testowałam pasztet z gotowanego mięsa z rosołu co by się nie zmarnowało a przy okazji na kanapki w sam raz, jak również na stole świątecznym także będzie pięknie się prezentował
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 284
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 45
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 284
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 45
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa dodać do garnka wraz z warzywami oraz przyprawą uniwersalną, wlać 1,5-2 litrów wody i gotować tak samo jak gotujemy rosół. Gdy mięso jest już idealnie miękkie wyjąć je z wywaru przekładając do miski i pozostawić do ostygnięcia
Jak już mięso ostygło wtedy oddzielić je od kości dodać warzywa ugotowane z wywaru i wszystko ZBLENDOWAĆ na papkę, kolejny krok to wątróbka należy wcześniej ją sparzyć a następnie ZBLENDOWAĆ razem z mięsem które już jest jak papka, dodać przyprawy które mamy w opisie kolejny raz BLENDUJĄC
Na koniec dodać olej i wymieszać łyżką po czym przygotować 2 blaszki o wymiarach 25/12 nasmarować je olejem przełożyć masę wyrównując wierzch. Następnie rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec godzinę do ładnego zarumienienia się wierzchu pasztetu. Po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia
Gdy pasztet ostygnie przełożyć go na talerz i wstawić do lodówki aby zastygł i dobrze się związał. po wyjęciu pasztetu z lodówki bardzo ładnie smaruje się na kanapce gdzie można dodać różne dodatki takie jak ogórek czy tym podobne. Smak wątróbki świetnie podkreśla smak pasztetu a i mięso z rosołu nam się nie zmarnuje
Gdy pasztet ostygnie przełożyć go na talerz i wstawić do lodówki aby zastygł i dobrze się związał. po wyjęciu pasztetu z lodówki bardzo ładnie smaruje się na kanapce gdzie można dodać różne dodatki takie jak ogórek czy tym podobne. Smak wątróbki świetnie podkreśla smak pasztetu a i mięso z rosołu nam się nie zmarnuje