Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie warzyw i odpowiednie ich doprawienie to nie tylko strzał w dziesiątkę. To też danie popisowe na przyjęcie w gronie znajomych. Charakteryzuje się łatwością przygotowania.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105478
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 34
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105478
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 34
Składniki
Fasolę należy zalać wodą i odstawić na całą noc. Umyte buraki zawinąć w folię aluminiową, to samo zrobić z obranym czosnkiem. Włożyć do nagrzanego do 200 * piekarnika i piec 30 minut. Nie chodzi o to aby były absolutnie miękkie. Nic nie zrówna się ze smakiem warzyw z piekarnika. Fasolę ugotować. Cebulę obrać i posiekać. Smażyć na oleju i z przyprawami. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Fasolę, czosnek i buraki umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Następnie połącz z podsmażoną z przyprawami cebulką. Liście laurowe wyjmij i wyrzuć. Dodaj bułkę tartą i płatki jaglane. Całość dokładnie wymieszaj łyżką. Dno formy do pieczenia posyp płatkami jaglanymi. Wyrównaj i udekoruj gruszkami, które świetnie smakują z pasztetem. Piec 180*- 30 minut