Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny i wyrazisty w smaku pasztet z wykorzystaniem warzyw z rosołu. Świetnie smakuje podany z ćwikłą, żurawiną lub ogórkiem kiszonym. Jest to propozycja nie tylko dla wegetarian, polecam.
Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a po...
Odsłon: 1370
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 61
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 61
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Składniki
Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na 12 godzin. Po namoczeniu, gotujemy ją w osolonej wodzie około 30 minut. Wyławiamy warzywa z rosołu.
Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika, i przesypujemy do osobnego naczynia. Na tą samą rozgrzaną patelnię wlewany nieco oleju, dodajemy pokrojone cebule i czosnek, podsmażamy.
Ziarna słonecznika rozdrabniamy w młynku lub blenderze. Ciecierzycę, warzywa z rosołu, podsmażoną cebulę i suszone pomidory mielimy w maszynce do mięsa. Możemy zmielić wszystko na raz, ja zmieliłam każdy składnik osobno, tak aby dodawać go kolejno do ciecierzycy według własnego smaku.
I tak, do ciecierzycy dodajemy wszystkie składniki i przyprawy z wyjątkiem jajek! Próbujemy przygotowaną masę, jeśli uznamy, że smak jest właściwy dodajemy rozkłócone jajka i dokładnie mieszamy.
Dwie małe, lub jedną większą foremkę aluminiową, smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą. Następnie przekładamy masę na pasztet lekko ją ubijając.
Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na 40 do 45 minut. Upieczony pasztet studzimy, kroimy w plastry i podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami. Gotowe, smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Wędliny
Pieczony klops z indyka
Wędliny
Mielonka tyrolska z łopatki.
Wędliny
Domowa wędlina
Rolada z udźca z indyka
Dania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu di...
Odsłon: 161
Pieczony klops z indyka
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecz...
Odsłon: 729