Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański pasztet z pestkami dyni. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Nieziemski smak, lekki, znika w mgnieniu oka ;)
Odsłon: 18692
Sezon na cukinię w pełni, dlatego przygotowałam domowy pasztet z cukinii. Pys...
Odsłon: 11963
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3723
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 210
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 221
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3723
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 210
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 221
Składniki
Cukinie ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sitko, posolić i odstawić, żeby warzywo puściło sok.
Masło roztopić na patelni. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Marchewkę obrać i zetrzeć. Dorzucić odciśniętą cukinię i cebulę z czosnkiem. Wybić jajka. Przyprawić ziołami prowansalskimi, papryką, chili, curry, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać starty ser, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, miękkie masło i pestki dyni. Dobrze wyrobić.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać zwilżoną dłonią. Docisnąć. Posypać pestkami dyni.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 19863
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1493