Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański pasztet z pestkami dyni. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 541
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 74
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 842
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 541
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 74
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 842
Składniki
Cukinie ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sitko, posolić i odstawić, żeby warzywo puściło sok.
Masło roztopić na patelni. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Marchewkę obrać i zetrzeć. Dorzucić odciśniętą cukinię i cebulę z czosnkiem. Wybić jajka. Przyprawić ziołami prowansalskimi, papryką, chili, curry, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać starty ser, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, miękkie masło i pestki dyni. Dobrze wyrobić.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać zwilżoną dłonią. Docisnąć. Posypać pestkami dyni.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.