Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z udźca indyka z wiśniami. Prosty z kilku składników.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5159
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5159
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Udziec z indyka oczyścić z tłuszczu jeśli jest i pokroić w dość dużą kostkę. Na dno rondla wlać olej, rozgrzać, przełożyć mięso, posolić dodać przyprawy i zacząć dusić przykrywając pokrywką. Dusić godzinę. W połowie czasu gotowania dodać obrane warzywa i dusić razem. Mięso po ostygnięciu zmielić wraz z rosołemspod duszenia indyka i umytą wątróbką. Do masy dodać jajka i rozmrożone i lekko odciśnięte z soku wiśnie. Wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułkę tartą formy. Wyrównać wierzch i posypać bułką tartą. Piec 60 minut w 200 stopniach C.