Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z udźca indyka z wiśniami. Prosty z kilku składników.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4160
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4160
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Składniki
Udziec z indyka oczyścić z tłuszczu jeśli jest i pokroić w dość dużą kostkę. Na dno rondla wlać olej, rozgrzać, przełożyć mięso, posolić dodać przyprawy i zacząć dusić przykrywając pokrywką. Dusić godzinę. W połowie czasu gotowania dodać obrane warzywa i dusić razem. Mięso po ostygnięciu zmielić wraz z rosołemspod duszenia indyka i umytą wątróbką. Do masy dodać jajka i rozmrożone i lekko odciśnięte z soku wiśnie. Wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułkę tartą formy. Wyrównać wierzch i posypać bułką tartą. Piec 60 minut w 200 stopniach C.