Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1195
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11722
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1195
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11722
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1268
Składniki
1. Mięso z kaczki, wątróbkę oraz boczek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. 2. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z rosołu, rosołem zalewamy bułkę i moczymy. Mięso oraz bułkę mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. 3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek. 4. Pieczemy 35 minut w 180°C.
5. Pasztet po upieczeniu studzimy. 6. Smacznego.