Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożone prawdziwki,sosy i zupy się znudziły ,a pasztet wyszedł wyśmienity:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś ugotować z warzywami,pod koniec dodać wątróbkę , pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić. Na patelni usmażyć rozmrożone prawdziwki.
Mięso ,warzywa i wątróbkę zblendować. Do masy dodać podsmażone prawdziwki,posiekaną natkę pietruszki,żółtka, bulion ,sól pieprz oraz gałkę muszkatałową ja daję więcej bo lubię:) Na końcu dać ubite białka i delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować tłuszczem,nakładać farsz zostawiając od góry 2 cm luzu.Wyrównać łyżką i bulionem. Piec góra-dół w 190 st,do zrumienienia wierzchu. Lekko przestudzone wyłożyć na tacę.
Smacznego życzę!