Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożone prawdziwki,sosy i zupy się znudziły ,a pasztet wyszedł wyśmienity:)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19400
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5399
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29750
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19400
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1043
Składniki
Pierś ugotować z warzywami,pod koniec dodać wątróbkę , pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić. Na patelni usmażyć rozmrożone prawdziwki.
Mięso ,warzywa i wątróbkę zblendować. Do masy dodać podsmażone prawdziwki,posiekaną natkę pietruszki,żółtka, bulion ,sól pieprz oraz gałkę muszkatałową ja daję więcej bo lubię:) Na końcu dać ubite białka i delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować tłuszczem,nakładać farsz zostawiając od góry 2 cm luzu.Wyrównać łyżką i bulionem. Piec góra-dół w 190 st,do zrumienienia wierzchu. Lekko przestudzone wyłożyć na tacę.
Smacznego życzę!