Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO