Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO