Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 121
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 24
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 121
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 24
Składniki
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2434
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2352