Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pasztety a zwłaszcza te bezmięsne:) Pasztet z warzyw zawsze jest wilgotny i pełen smaków.Doskonale pasuje jako dodatek do kanapek lub dań mięsnych. Doprawiony odpowiednio czosnkiem i ostrą papryką smakuje obłędnie:)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17696
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17696
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6068
Składniki
Obrany seler /80 dag/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przez 2-3 min. podsmażamy. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gotujemy /często mieszając/ na małym ogniu ok. 45 min. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy bułkę tartą, mieloną ostrą paprykę i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy.
Keksówkę / o długości ok. 20 cm/ natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę selerową i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.
Pieczemy przez 20 min. w temp. 190 stopni C a następnie zmniejszamy temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 min.