Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pasztety a zwłaszcza te bezmięsne:) Pasztet z warzyw zawsze jest wilgotny i pełen smaków.Doskonale pasuje jako dodatek do kanapek lub dań mięsnych. Doprawiony odpowiednio czosnkiem i ostrą papryką smakuje obłędnie:)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Składniki
Obrany seler /80 dag/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przez 2-3 min. podsmażamy. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gotujemy /często mieszając/ na małym ogniu ok. 45 min. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy bułkę tartą, mieloną ostrą paprykę i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy.
Keksówkę / o długości ok. 20 cm/ natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę selerową i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.
Pieczemy przez 20 min. w temp. 190 stopni C a następnie zmniejszamy temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 min.