Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10647
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 218
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 218
Składniki
Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.
Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Kiełbasa z łopatki wieprzowej do żurku.
Wędliny
Schab pieczony
Wędliny
Pieczony boczek
Wędliny
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Kiełbasa z łopatki wieprzowej do żurku.
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa...
Odsłon: 1037
Schab pieczony
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 781