Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12404
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12404
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 858
Składniki
Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.
Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.