Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Składniki
Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.
Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.