Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 112
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 191
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1269
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 501
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 112
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 191
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1269
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 501
Składniki
Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.
Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.