Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaardzo zdrowy - polecam.
Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do p...
Odsłon: 11417
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 565
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 799
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 174
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 565
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 799
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 174
Składniki
Soję namoczyć na noc, a na drugi dzień zagotować prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę, cebulę i bulwę selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze.
Soję i ugotowane warzywa dwukrotnie zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać surowe jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, kminek i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec wsypać koper, natkę pietruszki i pokrojony seler naciowy. Wymieszać.
Podłużną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą. Piec w temp.180st.C przez 1,5 godziny. SMACZNEGO!
Ja do pieczenia pasztetów używam jednorazowych niedużych foremek. Pasztet jest łagodny w smaku, dlatego jeśli ktoś woli ostrzejszy smak można dodać ostrą paprykę.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Domowa wędlina
Wędliny
Schab z morelami
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Domowa wędlina
Domowa wędlina jest najlepsza
Odsłon: 1050
Schab z morelami
Schab z morelami możesz podawać na wiele sposobów. Na ciepło dobrze smakuje w...
Odsłon: 7032