Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaardzo zdrowy - polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1289
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1289
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Soję namoczyć na noc, a na drugi dzień zagotować prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę, cebulę i bulwę selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze.
Soję i ugotowane warzywa dwukrotnie zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać surowe jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, kminek i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec wsypać koper, natkę pietruszki i pokrojony seler naciowy. Wymieszać.
Podłużną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą. Piec w temp.180st.C przez 1,5 godziny. SMACZNEGO!
Ja do pieczenia pasztetów używam jednorazowych niedużych foremek. Pasztet jest łagodny w smaku, dlatego jeśli ktoś woli ostrzejszy smak można dodać ostrą paprykę.