Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaardzo zdrowy - polecam.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 674
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 674
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Składniki
Soję namoczyć na noc, a na drugi dzień zagotować prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę, cebulę i bulwę selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze.
Soję i ugotowane warzywa dwukrotnie zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać surowe jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, kminek i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec wsypać koper, natkę pietruszki i pokrojony seler naciowy. Wymieszać.
Podłużną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą. Piec w temp.180st.C przez 1,5 godziny. SMACZNEGO!
Ja do pieczenia pasztetów używam jednorazowych niedużych foremek. Pasztet jest łagodny w smaku, dlatego jeśli ktoś woli ostrzejszy smak można dodać ostrą paprykę.