Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaardzo zdrowy - polecam.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 13
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 897
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 224
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 13
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 897
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 224
Składniki
Soję namoczyć na noc, a na drugi dzień zagotować prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę, cebulę i bulwę selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze.
Soję i ugotowane warzywa dwukrotnie zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać surowe jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, kminek i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec wsypać koper, natkę pietruszki i pokrojony seler naciowy. Wymieszać.
Podłużną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą. Piec w temp.180st.C przez 1,5 godziny. SMACZNEGO!
Ja do pieczenia pasztetów używam jednorazowych niedużych foremek. Pasztet jest łagodny w smaku, dlatego jeśli ktoś woli ostrzejszy smak można dodać ostrą paprykę.