Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2016
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12987
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2016
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12987
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
Mięso pokroić,posolić i ugotować z warzywami do miękkości ok 2 godzin.Ja wrzucam wszystko do garnka ciśnieniowego i gotuję ok 25 min.Na patelni podsmażyć wątróbkę i cebulę.Grzyby namoczyć na noc,następnie obgotować kilka minut.Po przestudzeniu zmielić 3 razy mięso,warzywa i wątróbkę dolewając wywar z ugotowanych mięs.Podzielić na 2 części...
Do jednej masy zmielić garść grzybów,dodać 5 jaj i miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Doprawić solą i pieprzem.Pozostałe podgrzybki pokroić,wrzucić do mięsa i wymieszać.Przełożyć do foremek aluminiowych i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec 90 minut.
Podawać na zimno.
SMACZNEGO