Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 154
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40308
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4851
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 154
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40308
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4851
Składniki
Wątróbkę opłukać i oczyścić z błonek. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Smażyć na nim wątróbkę razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przestudzić. Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do blendera. Zmiksować na gładko. Dodać stopione masło oraz przyprawy. Dobrze razem wymieszać. Przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki. Jeżeli chcemy pasztet przechowywać dłużej należy na wierzchu polać go sklarowanym masłem.