Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 999
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12894
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 999
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12894
Składniki
Wątróbkę opłukać i oczyścić z błonek. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Smażyć na nim wątróbkę razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przestudzić. Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do blendera. Zmiksować na gładko. Dodać stopione masło oraz przyprawy. Dobrze razem wymieszać. Przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki. Jeżeli chcemy pasztet przechowywać dłużej należy na wierzchu polać go sklarowanym masłem.