Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 572
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1408
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 309
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 572
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1408
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 309
Składniki
Wątróbkę opłukać i oczyścić z błonek. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Smażyć na nim wątróbkę razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przestudzić. Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do blendera. Zmiksować na gładko. Dodać stopione masło oraz przyprawy. Dobrze razem wymieszać. Przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki. Jeżeli chcemy pasztet przechowywać dłużej należy na wierzchu polać go sklarowanym masłem.