Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny klops.
keksówka, papier do pieczenia, tłuczek do mięsa
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2788
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2788
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Składniki
Pierś kroi się w kostkę i rozbija lekko tłuczkiem- mięso lepiej się wymasuje.
Trzeba dodać przyprawy, kaszę manną dla lepszej stałej konsystencji i jajo. Mięso wyrabia się, Wykłada się do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i z wierzchu posypuje się wędzoną papryką w proszku. Mięso piecze się około 1,5h przykryte kawałkiem papieru do pieczenia, aby się nie spaliło z zewnątrz. Mięso uniesie się i przyrumieni.
Smacznego :)