Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny klops.
keksówka, papier do pieczenia, tłuczek do mięsa
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19664
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19664
Składniki
Pierś kroi się w kostkę i rozbija lekko tłuczkiem- mięso lepiej się wymasuje.
Trzeba dodać przyprawy, kaszę manną dla lepszej stałej konsystencji i jajo. Mięso wyrabia się, Wykłada się do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i z wierzchu posypuje się wędzoną papryką w proszku. Mięso piecze się około 1,5h przykryte kawałkiem papieru do pieczenia, aby się nie spaliło z zewnątrz. Mięso uniesie się i przyrumieni.
Smacznego :)