Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny klops.
keksówka, papier do pieczenia, tłuczek do mięsa
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Pierś kroi się w kostkę i rozbija lekko tłuczkiem- mięso lepiej się wymasuje.
Trzeba dodać przyprawy, kaszę manną dla lepszej stałej konsystencji i jajo. Mięso wyrabia się, Wykłada się do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i z wierzchu posypuje się wędzoną papryką w proszku. Mięso piecze się około 1,5h przykryte kawałkiem papieru do pieczenia, aby się nie spaliło z zewnątrz. Mięso uniesie się i przyrumieni.
Smacznego :)