Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny klops.
keksówka, papier do pieczenia, tłuczek do mięsa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Składniki
Pierś kroi się w kostkę i rozbija lekko tłuczkiem- mięso lepiej się wymasuje.
Trzeba dodać przyprawy, kaszę manną dla lepszej stałej konsystencji i jajo. Mięso wyrabia się, Wykłada się do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i z wierzchu posypuje się wędzoną papryką w proszku. Mięso piecze się około 1,5h przykryte kawałkiem papieru do pieczenia, aby się nie spaliło z zewnątrz. Mięso uniesie się i przyrumieni.
Smacznego :)