Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre mięsko jako dodatek do obiadu. Można też wykorzystać jako wędlinkę do chlebka na zimno.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5780
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5780
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 240
Składniki
Umyć dwie kulki mięsa, osuszyć i włożyć do naczynia ceramicznego. Oprószyć przyprawą Kucharek, pieprzem i solą.
Posmarować mięso melasą z granatem.
Wlać czerwone wino, wstawić do lodówki i dobrze schłodzić
Obficie oprószyć majerankiem.
Obrać ząbki czosnku i położyć na mięsie. Dodać kawałki masła.
Posypać suszoną żurawiną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godz. 20 minut.
Smacznego !