Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3130
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3130
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 747
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i naciąć od góry w kratkę. Natrzeć solą do smaku, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 2 łyżki masła i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-15 minut. Dżem wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Wyjąć mięso z piekarnika, natrzeć przygotowanym dżemem a w powstałe szczeliny włożyć goździki. Podlać wodą i piec dale jeszcze przez 40 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić dowolnie. Jabłka i szarlotkę obrać, pokroić w ósemki, dodać do mięsa razem z ziemniakami. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez kolejne 20 minut.