Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z marynaty, upieczona w rękawie piekarniczym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11245
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13470
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4106
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11245
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13470
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Składniki
Wymyte mięso z szynki osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, czekamy 15-20 minut żeby się przegryzły. Nacieramy dobrze szynkę marynatą, nakłuwamy całą żeby marynata przeszła do środka. Wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Codziennie przewracamy i masujemy w marynacie szynkę. Po 48 godzinach delikatnie zbieramy marynatę z szynki do miski, obmywamy wodą szynkę i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Szynkę osznurowujemy. Przygotowujemy rękaw do pieczenia. Wkładamy do rękawa osznurowane szynki, ja z dużego kawałka szynki zrobiłam dwie szyneczki. Zawiązujemy rękaw i pieczemy 90 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku szynki temperatury 68 stopni Celsjusza. Smacznego!!!