Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z marynaty, upieczona w rękawie piekarniczym.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 442
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 699
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4508
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 442
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 699
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4508
Składniki
Wymyte mięso z szynki osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, czekamy 15-20 minut żeby się przegryzły. Nacieramy dobrze szynkę marynatą, nakłuwamy całą żeby marynata przeszła do środka. Wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Codziennie przewracamy i masujemy w marynacie szynkę. Po 48 godzinach delikatnie zbieramy marynatę z szynki do miski, obmywamy wodą szynkę i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Szynkę osznurowujemy. Przygotowujemy rękaw do pieczenia. Wkładamy do rękawa osznurowane szynki, ja z dużego kawałka szynki zrobiłam dwie szyneczki. Zawiązujemy rękaw i pieczemy 90 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku szynki temperatury 68 stopni Celsjusza. Smacznego!!!