Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z marynaty, upieczona w rękawie piekarniczym.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Wymyte mięso z szynki osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, czekamy 15-20 minut żeby się przegryzły. Nacieramy dobrze szynkę marynatą, nakłuwamy całą żeby marynata przeszła do środka. Wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Codziennie przewracamy i masujemy w marynacie szynkę. Po 48 godzinach delikatnie zbieramy marynatę z szynki do miski, obmywamy wodą szynkę i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Szynkę osznurowujemy. Przygotowujemy rękaw do pieczenia. Wkładamy do rękawa osznurowane szynki, ja z dużego kawałka szynki zrobiłam dwie szyneczki. Zawiązujemy rękaw i pieczemy 90 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku szynki temperatury 68 stopni Celsjusza. Smacznego!!!