Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecznej sałatki i na kanapki.
keksówka mniejsza, papier do pieczenia
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1066
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 977
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1066
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 977
Składniki
Indyk świetnie przyjmuje smaki, mięso można doprawić jak wołowinę, jak wieprzowinę lub jak kofty- czyli jagnięcinę. Smaki świetnie się uzupełniają. Przyprawy, jaja i kaszę manną trzeba dobrze wyrobić- soli powinno być 1 łyżka, na każdy kilogram masy. Reszta przypraw to rzecz gustu. Masę wykłada się do wytłuszczonej i obsypanej bułką foremki. Wierzch dobrze się wygładza mokrą dłonią. Pieczeń piekłam 1,15-30 h w 185C, przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia. Pieczeń jest zwarta i świetnie się kroi.
Smacznego :)