Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to czas radości, spotkań przy suto zastawionym stole i tradycyjnych potraw :) Jednym z takich dań jest pieczeń schabowa ze śliwką, która mi się osobiście już przejadła. Może moja propozycja trafi u kogoś na świąteczny stół ? :) Pieczeń schabowa w marynacie sojowo-musztardowej i faszerowana mango poleca się na święta :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Danie najlepiej zacząć przygotowywać dzień przed. Im dłużej mięso poleży w marynacie, tym lepszy będzie jego smak :) Do miski wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, sos sojowy, przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na noc.
Kolejnego dnia 2,5 godziny przed podaniem, robimy nożem kieszonkę. Mango obieramy ze skórki, kroimy każdy kawałek na pół i jeszcze na pół. Wkładamy do środka schabu i przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180°C około 1,5 godziny. Smacznego!