Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to czas radości, spotkań przy suto zastawionym stole i tradycyjnych potraw :) Jednym z takich dań jest pieczeń schabowa ze śliwką, która mi się osobiście już przejadła. Może moja propozycja trafi u kogoś na świąteczny stół ? :) Pieczeń schabowa w marynacie sojowo-musztardowej i faszerowana mango poleca się na święta :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4902
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13508
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3219
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4902
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13508
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3219
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1001
Składniki
Danie najlepiej zacząć przygotowywać dzień przed. Im dłużej mięso poleży w marynacie, tym lepszy będzie jego smak :) Do miski wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, sos sojowy, przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na noc.
Kolejnego dnia 2,5 godziny przed podaniem, robimy nożem kieszonkę. Mango obieramy ze skórki, kroimy każdy kawałek na pół i jeszcze na pół. Wkładamy do środka schabu i przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180°C około 1,5 godziny. Smacznego!