Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to czas radości, spotkań przy suto zastawionym stole i tradycyjnych potraw :) Jednym z takich dań jest pieczeń schabowa ze śliwką, która mi się osobiście już przejadła. Może moja propozycja trafi u kogoś na świąteczny stół ? :) Pieczeń schabowa w marynacie sojowo-musztardowej i faszerowana mango poleca się na święta :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 489
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2701
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 720
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 489
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2701
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 720
Składniki
Danie najlepiej zacząć przygotowywać dzień przed. Im dłużej mięso poleży w marynacie, tym lepszy będzie jego smak :) Do miski wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, sos sojowy, przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na noc.
Kolejnego dnia 2,5 godziny przed podaniem, robimy nożem kieszonkę. Mango obieramy ze skórki, kroimy każdy kawałek na pół i jeszcze na pół. Wkładamy do środka schabu i przekładamy do rękawa. Pieczemy w 180°C około 1,5 godziny. Smacznego!